fbpx

Birebir Sosyal Medya Uzmanlığı Eğitiminin Nisan Ayı kontenjanları tamamen doldu! Ön kaydınızı en erken Mayıs ayına yapabilirsiniz.

Web Tasarım

Webflow Nedir? [2023]

İnternetin hızlı bir şekilde gelişmeye devam etmesi, tasarım trendlerinin değişmesi, daha işlevsel web sitelerine olan web ve mobil uygulamaların gelişmesinden dolayı, çeşitli platformlar da ön plana çıkmaya başlıyor. Bugün, sizlere anlatmak istediğim platform ise Webflow.

Webflow Nedir?

Webflow, kod yazmanıza gerek kalmadan, sürükle/bırak işlemi sayesinde kurumsal ya da online alışveriş odaklı web siteleri oluşturmanıza olanak sağlayan bir platformdur. Özellikle WordPress bilginiz yok, özel yazılıma yatırım yapacak kadar da bütçeniz yüksek değil ise; sizin için oldukça doğru bir tercih olacaktır.



Webflow Nedir?

Webflow’un Avantajları Nelerdir?

  • Ücretsiz plan ile çok hızlı bir şekilde kendi web sitenizi tasarlayabilir ve yayına alabilirsiniz.
  • Kullanıcılarına hosting ve SSL desteği de sağlar. Sizi hosting ve SSL masrafından kurtarır.
  • Kullanıcılarına oldukça geniş, ücretsiz tema ve tasarım kütüphanesi sunar.
  • HTML, CSS ve JS bilgisi olan kişiler, mevcut temalarını istedikleri gibi düzenleyebilir ya da sıfırdan yeni bir web sitesi inşa edebilirler.
  • Tasarlamış olduğunuz temanın kodlarını dışarı aktarmanıza ve istediğiniz yerde kullanabilme özgürlüğü sunar.
  • Daha kapsamlı çalışma alanlarına geçiş yapabilir ve sitelerinizi bir ekip halinde kontrol ederek, tasarlayabilmenize ve ekibinizi yönetebilmenize olanak sağlar.
  • Freelancer ve ajanslara özel uygun fiyatlı planlar sağlar.
  • CMS (İçerik Yönetim Sistemi) sunar. Bloglarınızı, ürünlerinizi panel üzerinden yönetmenize olanak tanır.

Dezavantajları Nelerdir?

  • E-ticaret sitenizin ödemelerini sadece PayPal ve Stripe üzerinden almanıza izin verir.
  • Geliştiriciler için sınırlı teknik SEO kontrolü sunması.
  • Diğer platformlardaki gibi geniş bir eklenti ve entegrasyon ekosistemine sahip olmaması.
  • Karmaşık bir kod üretmesi, SEO açısından dezavantajlar doğurabilir



Kimler Kullanmalı?

Bu platformu kısaca herkes kullanabilir. Özellikle tasarım anlamında yüksek beklentileri olan kişiler, çok kapsamlı olmayan projeler, ajans siteleri, freelancerlar, kurumsal siteler ya da portfolyo oluşturma odaklı işler ortaya koymak isteyen kişilerin tercih etmesi, hem zamandan hem de bütçeden tasarruf etmelerini olanak sağlayabilir.

Türkiye’de e-ticaret ile uğraşıyorsanız, ödeme altyapılarından kaynaklı olarak bu platformu kullanamazsınız. Bu yüzden farklı alternatifler aramanız daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

Wordpress mi Webflow mu?

Her ikisinin farklı kullanım alanları ve avantajları bulunuyor. Bu yüzden bir seçim yapmadan önce projenizin detaylarını, maliyetlerini belirlemeniz ve projenize uygun bir platformun seçimini yapmanız gerekir.

Eklenti, tema kütüphanesi, yardım kaynağı gibi birçok konuda WordPress daha fazla avantajlı bir konuma gelecektir. Özellikle WordPress’te bir eklenti olarak bulunan “Elementor”, web sitenizi sürükle/bırak ile tasarlamanıza olanak sağlayabilir.

Bir diğer yandan WordPress’i kullanabilmek için bir hosting satın almanız, kurulum işlemleri gerçekleştirmeniz, projeniz için tema/eklenti satın almanız gerekir. Ayrıca iyi bir firmadan hosting satın almazsanız, sitenizde hız ve kesinti problemleri de sıklıkla yaşayabilirsiniz.



Bu tür bilgilerin devamı için beni Instagram‘dan da takip edebilir, sosyal medya güncellemelerine ilişkin haberleri anında alabilirsiniz.

İletişim

Daha Fazla Göster

Ahmet Ekinci

Sosyal Medya Uzmanı, Grafik Tasarımcı ve Dijital İçerik Üreticisiyim. Sosyal medya ve tasarım üzerine yeni gelişmeleri ve bilgi verici içerikleri web sitemde yazıyorum.
Başa dön tuşu